Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
  • Login
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
PRICING
SUBSCRIBE
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
No Result
View All Result
Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
Home RECEPTI

Sve što trebate znati o izradi klasičnog biskvita + isprobani recept

neolucky by neolucky
November 27, 2022
Reading Time: 2 mins read
0
Sve što trebate znati o izradi klasičnog biskvita + isprobani recept

RELATED POSTS

Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod

Koliko lovorov list stvarno poboljšava okus hrane?

Deset recepata za povrće zapečeno u pećnici koje odlično paše uz svako meso

BISKVIT je vrsta laganog, spužvastog tijesta koje se koristi kao podloga za torte i kolače, a priprema se od samo tri osnovna sastojka – brašna, jaja i šećera. Biskvit se pojavio sredinom 18. stoljeća, kada su kuhari naučili tehniku dizanja tijesta uz pomoć tučenih jaja, a danas se njegova priprema smatra jednom od osnovnih slastičarskih tehnika. Ako se pridržavate nekoliko osnovnih uputa za izradu biskvita, uvijek ćete proizvesti jednostavnu i ukusnu podlogu za kolač ili tortu.

Priprema je ključna

Uvijek prvo izvažite i pripremite sve sastojke kako biste, jednom kada krenete miješati, mogli raditi ubrzanim tempom. Ako smjesa predugo stoji, tijesto će početi gubiti zrak i neće se jednako dobro dići. Brzim radom ćete spriječiti ostavljanje smjese da stoji dok vi nešto važete, ali i pretjerano miješanje tijesta, koje isto može imati nepoželjne rezultate.

Kalupe je potrebno namastiti, a njihovo dno obložiti papirom za pečenje. Ako to učinite unaprijed, kalupe ćete moći puniti čim je tijesto spremno. Iz istog razloga, uvijek zagrijte pećnicu unaprijed i zapamtite, što tijesto kraće stoji, biskvit će biti lakši.

Temperatura sastojaka je važna

Provjerite jesu li vaši sastojci sobne temperature. Jaja iz hladnjaka će se teže umutiti i neće zadržati isti volumen zraka kao jaja koja su dovedena na sobnu temperaturu. Ako koristite maslac, ne smije biti hladan jer će mu trebati previše vremena da se uklopi u šećer i jaja, što može uzrokovati pretjerano miješanje, što zauzvrat znači teži i manje prozračan biskvit. Maslac bi trebao biti mekan, ali još uvijek kompaktan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svježa jaja i prosijano brašno

Koristite brašno za kolače jer je finije mljeveno. Prašak za pecivo prvo pomiješajte s brašnom pa zatim sve skupa prosijte. Prosijavanjem dodajete zrak, a time i lakoću biskvitu.

Uvijek koristite najsvježija moguća jaja jer će bjelanjci svježih jaja lakše proizvesti čvrsti snijeg. Kada mutite jaja i šećer, miksajte dok smjesa ne postane gotovo bijela, što znači da je u smjesu ugrađena dovoljna količina zraka. 

Jednostavan biskvit – recept

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Buy JNews
ADVERTISEMENT
ShareTweetPin
neolucky

neolucky

Related Posts

Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod
RECEPTI

Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod

February 6, 2023
Koliko lovorov list stvarno poboljšava okus hrane?
RECEPTI

Koliko lovorov list stvarno poboljšava okus hrane?

February 6, 2023
RECEPTI

Deset recepata za povrće zapečeno u pećnici koje odlično paše uz svako meso

February 6, 2023
Planirali ste pohano za ručak, a nemate krušnih mrvica? Nije kraj svijeta!
RECEPTI

Planirali ste pohano za ručak, a nemate krušnih mrvica? Nije kraj svijeta!

February 6, 2023
Malo su moderne ove, malo one, ali na kraju se uvijek vratimo bakinim krafnama
RECEPTI

Malo su moderne ove, malo one, ali na kraju se uvijek vratimo bakinim krafnama

February 5, 2023
Probali smo Gorenjka čokolade s bijelom i Gold Lino Ladom, bolje da nismo
RECEPTI

Probali smo Gorenjka čokolade s bijelom i Gold Lino Ladom, bolje da nismo

February 5, 2023
Next Post
Istina je, priprema šubarica nije za svakoga. Ali za hrabre imamo provjereni recept

Istina je, priprema šubarica nije za svakoga. Ali za hrabre imamo provjereni recept

VIDEO Toyote koje spašavaju svijet dolaze iz jednog tajnog mjesta

VIDEO Toyote koje spašavaju svijet dolaze iz jednog tajnog mjesta

Recommended Stories

Ovo je 7 prošlotjednih dobitnika Tehnomagovog poklon-bona od 500 kuna

Ovo je 7 prošlotjednih dobitnika Tehnomagovog poklon-bona od 500 kuna

November 25, 2022
Društvene mreže, prostor bez saosećanja

Društvene mreže, prostor bez saosećanja

November 29, 2022
Kujica je “posvojila” dvije plastične svinje i vjeruje da su njezine bebe

Kujica je “posvojila” dvije plastične svinje i vjeruje da su njezine bebe

January 19, 2023

Popular Stories

  • Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Carbage run: Pogledajte kakve su olupine na četiri kotača prošle Hrvatskom

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • VIDEO Ovako se vozi Toyota GR Yaris

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Evo na što trebate misliti ako putujete s mačkom u avionu

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • CIK potvrdio rezultate opštih izbora u BiH

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Ljiljan a Bosanski

We bring you the best Premium WordPress Themes that perfect for news, magazine, personal blog, etc. Visit our landing page to see all features & demos.

LEARN MORE »

Recent Posts

  • Preživjeti najhladniju zimu u Afganistanu
  • 10 milijuna pregleda: Beba je rođena s toliko kose da mnogi misle da nosi periku
  • Muškarac si rezervirao mjesto u poslovnoj klasi, a ženi i djetetu u ekonomskoj

Categories

  • AUTO
  • BOSNA I HERCEGOVINA
  • Business
  • CAZINSKA KRAJINA
  • CIN ČLANCI
  • Culture
  • Economy
  • Health
  • Lifestyle
  • LJUBIMCI
  • MAME
  • Opinion
  • Politics
  • RECEPTI
  • SVIJET
  • Tech
  • Travel
  • Uncategorized
  • World

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Home
  • Subscription
  • Category
    • Business
    • Culture
    • Economy
    • Lifestyle
    • Health
    • Travel
    • Opinion
    • Politics
    • Tech
    • World
  • Landing Page
  • Buy JNews
  • Support Forum
  • Pre-sale Question
  • Contact Us

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?