Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
  • Login
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
PRICING
SUBSCRIBE
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
No Result
View All Result
Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
Home RECEPTI

Lovac na pizze u pizzeriji San Pietro: Nedorečeno tijesto bezličnog okusa

neolucky by neolucky
December 7, 2022
Reading Time: 3 mins read
0
Lovac na pizze u pizzeriji San Pietro: Nedorečeno tijesto bezličnog okusa

RELATED POSTS

Pet recepata za super doručak sutra ujutro (slatke i slane opcije)

Za desetak dana završava lovostaj na srdele, budite spremni uz naše najbolje recepte

Lovac na pizze: Osječki Ventidue je definitivno vrhunska pizzerija

Dragan Maloševac je specijalist hitne medicine u Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije. Odrastao je u Zagrebu, samo nekoliko ulaza od Šestina, jedne od prvih zagrebačkih pizzerija s krušnom peći, a vrijeme njegovog odrastanja bilo je i vrijeme prvih kultnih pizzerija u socijalističkoj Hrvatskoj, poput Dvojke, Kamenitih vrata, Purgera, Zadra i Četiri lovca, što je bilo presudno i za njegovu ljubav prema pizzi. Osim što se bavi svime čime se već ljudi na hitnoj bave, Dragan putuje svijetom i isprobava pizze. Probao ih je otprilike milijun, upoznao vlasnike najboljih pizzerija i opsjednut je tajnama pripreme dobre pizze. Zbog svega toga utvaramo si da je Dragan stručnjak za ovu temu i danas je opisao svoje iskustvo iz zagrebačke pizzerije San Pietro.

NAKON objave moje top liste zagrebačkih pizzerija, mnogo se komentatora dotaknulo zapadnog dijela grada. Pitaju se ima li u Zagrebu dobrih pizzerija i na zapadu!? Naravno da ima, posjetio sam većinu, ali me niti jedna nije uvjerila u to da zaslužuje biti u top 10.

>> Ovo je 10 najboljih pizzerija u Zagrebu (bar meni)

Lomio sam se jedino oko pizzerije L’oro di Napoli koja uistinu ima vrhunsku napoletansku pizzu. U biti, imala je, trenutno je zatvorena. Zato sam ciljano i s velikim očekivanjima otišao u San Pietro. Ostalo je samo na tome. Na možda prevelikom očekivanju i vrlo dobroj pizzeriji. Vrlo dobroj, ali ne i odličnoj. I to isključivo zbog same pizze.

Atmosfera super, pizze su podbacile

Prostor je lijepo uređen, ugodnog ambijenta, dobre lokacije i ljubaznog osoblja. Ima nekoliko dobrih stvari koje je potrebno istaknuti. Iako San Pietro osim pizze ima i solidnu ponudu druge hrane (tako smo i naručili, dosta različito), nismo dugo čekali, a sva je hrana na stol stigla u isto vrijeme!

Obično nam u takvim situacijama pizze dođu ranije, a sve ostalo dosta dugo čekamo. Dobra je i ponuda bezalkoholnih i alkoholnih pića, a posebno mi se svidjela dosta široka ponuda piva. A sad teži dio osvrta, sama pizza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poveselio sam se kad sam ugledao tijesto, bio sam uvjeren da je pravo romansko, tanko i prhko, poput onog kakvo imaju Duksa, Karijola ili Nu. Nije. Tijesto je tanko, ali nije ni prhko ni hrskavo. Nekako je nedorečeno, vrlo čudne teksture i bezličnog okusa.

Tijestu nema pomoći

Mnoge pizzerije u kojima sam bio imaju tijesto vlastite teksture, ali je ono poput tijesta ličkog Ruspantea ili novosadske Kuće Male skoro pa savršeno. Ovo je jednostavno bezlično i nedorečeno. Nadjevi nisu loši, sastojci su fino složeni, a izbor pizza relativno velik.

Isprobali smo tri pizze, Ricolu al Forno, San Pietru i Carevu koja je nešto veća od ostalih, a može zadovoljiti dvije odrasle osobe koje se ne ubijaju hranom. Cijene se kreću od 53 kune za Margheritu do 89 kuna za pizzu s hobotnicom. Careva je 94 kune, ali je veća od ostalih.

Sve u svemu, osobno smatram da se za nešto višu cijenu od San Pietrove pizze ipak dobije premalo. San Pietro definitivno ima veliki, ali trenutno neiskorišteni potencijal.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Buy JNews
ADVERTISEMENT
ShareTweetPin
neolucky

neolucky

Related Posts

RECEPTI

Pet recepata za super doručak sutra ujutro (slatke i slane opcije)

February 7, 2023
Za desetak dana završava lovostaj na srdele, budite spremni uz naše najbolje recepte
RECEPTI

Za desetak dana završava lovostaj na srdele, budite spremni uz naše najbolje recepte

February 7, 2023
Lovac na pizze: Osječki Ventidue je definitivno vrhunska pizzerija
RECEPTI

Lovac na pizze: Osječki Ventidue je definitivno vrhunska pizzerija

February 7, 2023
Zagrebački kafić u ponudu uveo deterdžent za odjeću, soja sos i ocat u rinfuzi
RECEPTI

Zagrebački kafić u ponudu uveo deterdžent za odjeću, soja sos i ocat u rinfuzi

February 7, 2023
Jesu li izgrebane tave s neprianjajućim premazom opasne za korištenje?
RECEPTI

Jesu li izgrebane tave s neprianjajućim premazom opasne za korištenje?

February 7, 2023
Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod
RECEPTI

Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod

February 6, 2023
Next Post
Na Fuliranju na Strossu našli smo divovsku fritulu. Košta 26 kuna, biste li probali?

Na Fuliranju na Strossu našli smo divovsku fritulu. Košta 26 kuna, biste li probali?

VIDEO Kako pravilno spremiti višak tijesta za kekse za kasnije

VIDEO Kako pravilno spremiti višak tijesta za kekse za kasnije

Recommended Stories

Noćna mora svakog roditelja: Djevojčica pronašla božićne darove pa bacila tatu u očaj

Noćna mora svakog roditelja: Djevojčica pronašla božićne darove pa bacila tatu u očaj

December 2, 2022
15 milijuna pregleda: Pokazao kako uči svoga psa da sluša naredbe, video je hit

15 milijuna pregleda: Pokazao kako uči svoga psa da sluša naredbe, video je hit

February 6, 2023
Hitna pomoć pokazala snagu majke: Nakon prometne nesreće primila i dojila bebu

Hitna pomoć pokazala snagu majke: Nakon prometne nesreće primila i dojila bebu

January 6, 2023

Popular Stories

  • Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Carbage run: Pogledajte kakve su olupine na četiri kotača prošle Hrvatskom

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • VIDEO Ovako se vozi Toyota GR Yaris

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Evo na što trebate misliti ako putujete s mačkom u avionu

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • CIK potvrdio rezultate opštih izbora u BiH

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Ljiljan a Bosanski

We bring you the best Premium WordPress Themes that perfect for news, magazine, personal blog, etc. Visit our landing page to see all features & demos.

LEARN MORE »

Recent Posts

  • Zašto je Turska podložna zemljotresima?
  • Snimci dronom pokazuju razmjere uništenja nakon zemljotresa
  • Zemljotres u Turskoj i Siriji: Strah od konačnog broja

Categories

  • AUTO
  • BOSNA I HERCEGOVINA
  • Business
  • CAZINSKA KRAJINA
  • CIN ČLANCI
  • Culture
  • Economy
  • Health
  • Lifestyle
  • LJUBIMCI
  • MAME
  • Opinion
  • Politics
  • RECEPTI
  • SVIJET
  • Tech
  • Travel
  • Uncategorized
  • World

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Home
  • Subscription
  • Category
    • Business
    • Culture
    • Economy
    • Lifestyle
    • Health
    • Travel
    • Opinion
    • Politics
    • Tech
    • World
  • Landing Page
  • Buy JNews
  • Support Forum
  • Pre-sale Question
  • Contact Us

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?