Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
  • Login
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
PRICING
SUBSCRIBE
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
No Result
View All Result
Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
Home RECEPTI

Kako napraviti savršene rimske njoke, deliciju bez krumpira koja se sprema tako lako

neolucky by neolucky
December 12, 2022
Reading Time: 3 mins read
0
Kako napraviti savršene rimske njoke, deliciju bez krumpira koja se sprema tako lako

RELATED POSTS

Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod

Koliko lovorov list stvarno poboljšava okus hrane?

Deset recepata za povrće zapečeno u pećnici koje odlično paše uz svako meso

JEDNA od pomalo smiješnih stvari u vezi s talijanskom kuhinjom jest da neki od njenih najvažnijih sastojaka uopće nisu talijanski. Prije nego što su Europljani krenuli u Ameriku u kasnom 15. stoljeću, Talijani nikada nisu vidjeli rajčice, kukuruz, papriku ili krumpir.

Da ste prije toga posjetili Italiju, otkrili biste zemlju u kojoj nema rajčica koje se mogu pretvoriti u umak, nema ljutih papričica koje se mogu čuvati u ulju, nema paprika za pirjanje, nema kukuruza za palentu i nema krumpira za njoke. Međutim, našli biste i palentu i njoke, samo ne bi bili od kukuruza i krumpira. Prije kukuruza, palenta je bila kaša pripremljena od žitarica poput ječma.

Njoki su se također radili od drugih sastojaka – uostalom, oni su samo talijanska verzija kuhanih okruglica od škroba uobičajenih u cijeloj Europi (i vjerojatno potječu s Bliskog istoka). Jedan od najpoznatijih primjera njoka koji se ne pripremaju od krumpira su gnocchi alla Romana ili rimski njoki, koji se prave od griza.

Njoki bez krumpira

U svakom slučaju, jedna stvar koja je jasna jest da ovaj recept, ili neka njegova verzija, prethodi njokima na bazi krumpira na koje većina nas pomisli kada čuje tu riječ. Bez obzira na to jesu li ovo originalni njoki ili ne, osim što su nevjerojatno ukusni, jedna od najboljih stvari kod njoka alla Romana jest to koliko ih je jednostavno pripremiti.

Za razliku od njoka od krumpira, nema opasnosti da postanu ljepljivi ili pretvrdi. Imaju nježan i vrlo ugodan okus koji obično voli cijela obitelj, a rade se od samo nekoliko osnovnih sastojaka: pšenične krupice, mlijeka, maslaca, jaja, soli i parmezana.

Priprema

Ovaj recept ne zahtijeva super precizne količine, međutim, važno je pogoditi pravi omjer mlijeka i griza. Od kuhinjskog pribora će vam trebati: veliki lonac, ručna pjenjača (možete koristiti i drvenu kuhaču), sito (neobavezno, ali korisno), drvena žlica, 2 velika lista papira za pečenje, veliki nož i lim za pečenje. U veliki lonac ulijte mlijeko, zatim dodajte ¾ maslaca, sol, muškatni oraščić ako ga koristite i pustite da zavrije.

>> Recept za rimske njoke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim mlijeko počne kuhati, dodajte griz, najbolje uz pomoć sita ili cjedila kako biste spriječili nastanak grudica. Pjenjačom energično miješajte i vrlo brzo ćete dobiti gustu smjesu. Maknite lonac s vatre pa dodajte parmezan i žumanjke. Ponovo miješajte drvenom kuhačom dok se sve ne sjedini. Kušajte smjesu i po potrebi dodajte sol.

Listove papira za pečenje stavite na radnu površinu i na svaki izlijte polovinu smjese. Zarolajte smjesu u oblik valjka i ostavite da malo odstoji. Nakon što se griz ohladi i možete ga dirati golim rukama, uzmite veliki nož, namočite mu oštricu i narežite svaki valjčić na diskove debljine oko 1 do 1.5 centimetara. Posudu premažite maslacem i poslažite diskove u jednom sloju, tako da dno jednog diska bude prekriveno vrhom drugog.

Ako nemate papir za pečenje, smjesu možete poslagati i na vrlo čistu radnu plohu i izrezivati diskove uz pomoć kalupa ili čaše. Nakon što ste poslagali sve njoke, pospite ih malim listićima maslaca po površini i stavite peći u pećnicu oko 55 minuta ili dok ne porumene. Poslužite vruće.

Dobro je znati: ako ih želite napraviti unaprijed, rimske njoke možete zamrznuti. To možete učiniti tako da ih poslažete u lim za pečenje, prekrijete prozirnom folijom i stavite u zamrzivač prije pečenja. Kada ste spremni za posluživanje, uklonite prozirnu foliju, pospite s malo više maslaca i parmezana po vrhu i ispecite prema receptu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Buy JNews
ADVERTISEMENT
ShareTweetPin
neolucky

neolucky

Related Posts

Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod
RECEPTI

Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod

February 6, 2023
Koliko lovorov list stvarno poboljšava okus hrane?
RECEPTI

Koliko lovorov list stvarno poboljšava okus hrane?

February 6, 2023
RECEPTI

Deset recepata za povrće zapečeno u pećnici koje odlično paše uz svako meso

February 6, 2023
Planirali ste pohano za ručak, a nemate krušnih mrvica? Nije kraj svijeta!
RECEPTI

Planirali ste pohano za ručak, a nemate krušnih mrvica? Nije kraj svijeta!

February 6, 2023
Malo su moderne ove, malo one, ali na kraju se uvijek vratimo bakinim krafnama
RECEPTI

Malo su moderne ove, malo one, ali na kraju se uvijek vratimo bakinim krafnama

February 5, 2023
Probali smo Gorenjka čokolade s bijelom i Gold Lino Ladom, bolje da nismo
RECEPTI

Probali smo Gorenjka čokolade s bijelom i Gold Lino Ladom, bolje da nismo

February 5, 2023
Next Post
Recept dana: Prhka pita s mirisnim nadjevom od šljiva i pudinga od vanilije

Recept dana: Prhka pita s mirisnim nadjevom od šljiva i pudinga od vanilije

Zaglavio mu se tempomat pa je vozio dok nije ostao bez benzina

Zaglavio mu se tempomat pa je vozio dok nije ostao bez benzina

Recommended Stories

Mama želi otkazati božićne planove kako ne bi ometala sinovu rutinu spavanja

Mama želi otkazati božićne planove kako ne bi ometala sinovu rutinu spavanja

December 14, 2022
Trebate ginekologa? Pacijentice kažu da su ovi najbolji u Hrvatskoj

Trebate ginekologa? Pacijentice kažu da su ovi najbolji u Hrvatskoj

December 9, 2022
Sedmica u slikama

Sedmica u slikama

January 30, 2023

Popular Stories

  • Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Carbage run: Pogledajte kakve su olupine na četiri kotača prošle Hrvatskom

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • VIDEO Ovako se vozi Toyota GR Yaris

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Evo na što trebate misliti ako putujete s mačkom u avionu

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • CIK potvrdio rezultate opštih izbora u BiH

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Ljiljan a Bosanski

We bring you the best Premium WordPress Themes that perfect for news, magazine, personal blog, etc. Visit our landing page to see all features & demos.

LEARN MORE »

Recent Posts

  • Preživjeti najhladniju zimu u Afganistanu
  • 10 milijuna pregleda: Beba je rođena s toliko kose da mnogi misle da nosi periku
  • Muškarac si rezervirao mjesto u poslovnoj klasi, a ženi i djetetu u ekonomskoj

Categories

  • AUTO
  • BOSNA I HERCEGOVINA
  • Business
  • CAZINSKA KRAJINA
  • CIN ČLANCI
  • Culture
  • Economy
  • Health
  • Lifestyle
  • LJUBIMCI
  • MAME
  • Opinion
  • Politics
  • RECEPTI
  • SVIJET
  • Tech
  • Travel
  • Uncategorized
  • World

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Home
  • Subscription
  • Category
    • Business
    • Culture
    • Economy
    • Lifestyle
    • Health
    • Travel
    • Opinion
    • Politics
    • Tech
    • World
  • Landing Page
  • Buy JNews
  • Support Forum
  • Pre-sale Question
  • Contact Us

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?