Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
  • Login
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
PRICING
SUBSCRIBE
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
No Result
View All Result
Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
Home RECEPTI

Jamie Oliver nikad nam neće dosaditi, a posljednji recept mu je hit

neolucky by neolucky
December 21, 2022
Reading Time: 2 mins read
0
Jamie Oliver nikad nam neće dosaditi, a posljednji recept mu je hit

RELATED POSTS

Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod

Koliko lovorov list stvarno poboljšava okus hrane?

Deset recepata za povrće zapečeno u pećnici koje odlično paše uz svako meso

PROKULICE su divno zimsko povrće, a po njegovom receptu pravo su čudo. Najprije ih prokuha, a za to vrijeme u tavi poprži komadiće kobasice (sirovo začinjeno mljeveno meso, izvađeno iz crijeva), crveni luk, jabuku i kadulju. U to uvalja prokuhane prokulice i to je sve – ovaj slasni prilog je gotov.

U nastavku pogledajte videorecept koji prikazuje kako ovo nekima mrsko povrće pripremiti na Jamiejev način, a usput se i podsjetite kako je sve krenulo i kako je Jamie postao zvijezda čije se emisije rado prate diljem cijelog planeta.

Kako je postao planetarno popularan?

Britanski chef slavu je stekao televizijskim emisijama Goli kuhar i Revolucija hrane Jamieja Olivera. Ono što ga svakako ističe je poseban pristup kuhanju, u kojem su sadržani velika brzina, spontanost i kuhanje od oka. 

Njegova kuharska avantura počinje sa 16 godina kada je molio kuhare u restoranu svojih roditelja da im pomogne. Dopustili su mu da radi, nakon čega je krenuo sa školovanjem na Westminster Catering Collegeu, ali je i otputovao u Francusku na dodatnu obuku. 

Prvi pravi posao dobio je u Londonu kao glavni slastičar u restoranu Neal Street, no ubrzo je krenuo raditi kao pomoćni kuhar u River Cafeu, gdje je njegov specifični talent otkriven tijekom snimanja dokumentarca o restoranu. Televizijska postaja Optomen ubrzo ga je angažirala za vođenje televizijske emisije Goli kuhar. Emisijom je predstavio pojednostavljenu pripremu hrane s osnovnim sastojcima i tehnikama kuhanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavio je i brojne kuharice i vlastitu liniju posuđa. Osnovao je i zakladu The Fifteen Foundation, čiji je glavni cilj pružiti priliku siromašnim mladim ljudima da dožive karijeru u kulinarskoj industriji. Zašto baš broj petnaest? “Odabrao sam broj petnaest jer vjerujem u mlade ljude s talentom koji se može osloboditi strašću prema dobroj hrani i smislenom napornom radu”, rekao je Jamie.

U televizijskoj emisiji Jamie’s School Dinners postavio si je izazov obučavanja djelatnika školske kuhinje za pripremu novih i zdravijih obroka. Emisija mu je pomogla pri pokretanju kampanje Feed Me Better kako bi poboljšao kvalitetu obroka u britanskim školama.

Kasnije televizijske emisije sve su se više doticale brže pripreme jela, trajanja od 15 do 30 minuta. 2009. godine izdao je i časopis Jamie Magazin, koji je nakon osam godina prestao izlaziti. Velik neuspjeh je doživio 2019. godine, kada je zbog nemogućnosti plaćanja troškova zatvorio više od 20 restorana. 

Bez obzira na neke neuspjehe i loše poslovne odluke, njegove kulinarske emisije još uvijek se emitiraju na brojnim televizijskim postajama. Svakako, Jamie nije odustao od cilja: približiti ljudima jednostavnu i brzu pripremu obroka. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Buy JNews
ADVERTISEMENT
ShareTweetPin
neolucky

neolucky

Related Posts

Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod
RECEPTI

Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod

February 6, 2023
Koliko lovorov list stvarno poboljšava okus hrane?
RECEPTI

Koliko lovorov list stvarno poboljšava okus hrane?

February 6, 2023
RECEPTI

Deset recepata za povrće zapečeno u pećnici koje odlično paše uz svako meso

February 6, 2023
Planirali ste pohano za ručak, a nemate krušnih mrvica? Nije kraj svijeta!
RECEPTI

Planirali ste pohano za ručak, a nemate krušnih mrvica? Nije kraj svijeta!

February 6, 2023
Malo su moderne ove, malo one, ali na kraju se uvijek vratimo bakinim krafnama
RECEPTI

Malo su moderne ove, malo one, ali na kraju se uvijek vratimo bakinim krafnama

February 5, 2023
Probali smo Gorenjka čokolade s bijelom i Gold Lino Ladom, bolje da nismo
RECEPTI

Probali smo Gorenjka čokolade s bijelom i Gold Lino Ladom, bolje da nismo

February 5, 2023
Next Post
VIDEO Kako napraviti božićni panj po svom i bez puno muke

VIDEO Kako napraviti božićni panj po svom i bez puno muke

Recept za sve koji su u stisci s vremenom: Jedno tijesto za više vrsta suhih kolača

Recept za sve koji su u stisci s vremenom: Jedno tijesto za više vrsta suhih kolača

Recommended Stories

VIDEO U Nacionalnom parku Krka snimljen dokumentarac o čovječjoj ribici

VIDEO U Nacionalnom parku Krka snimljen dokumentarac o čovječjoj ribici

January 18, 2023
Klima u novom Volkswagenu prati položaj Sunca

Klima u novom Volkswagenu prati položaj Sunca

January 20, 2023
Pet milijuna pregleda: Video ova dva psića nešto je najslađe što ćete danas vidjeti

Pet milijuna pregleda: Video ova dva psića nešto je najslađe što ćete danas vidjeti

January 31, 2023

Popular Stories

  • Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Carbage run: Pogledajte kakve su olupine na četiri kotača prošle Hrvatskom

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • VIDEO Ovako se vozi Toyota GR Yaris

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Evo na što trebate misliti ako putujete s mačkom u avionu

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • CIK potvrdio rezultate opštih izbora u BiH

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Ljiljan a Bosanski

We bring you the best Premium WordPress Themes that perfect for news, magazine, personal blog, etc. Visit our landing page to see all features & demos.

LEARN MORE »

Recent Posts

  • Preživjeti najhladniju zimu u Afganistanu
  • 10 milijuna pregleda: Beba je rođena s toliko kose da mnogi misle da nosi periku
  • Muškarac si rezervirao mjesto u poslovnoj klasi, a ženi i djetetu u ekonomskoj

Categories

  • AUTO
  • BOSNA I HERCEGOVINA
  • Business
  • CAZINSKA KRAJINA
  • CIN ČLANCI
  • Culture
  • Economy
  • Health
  • Lifestyle
  • LJUBIMCI
  • MAME
  • Opinion
  • Politics
  • RECEPTI
  • SVIJET
  • Tech
  • Travel
  • Uncategorized
  • World

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Home
  • Subscription
  • Category
    • Business
    • Culture
    • Economy
    • Lifestyle
    • Health
    • Travel
    • Opinion
    • Politics
    • Tech
    • World
  • Landing Page
  • Buy JNews
  • Support Forum
  • Pre-sale Question
  • Contact Us

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?