Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
  • Login
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
PRICING
SUBSCRIBE
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
No Result
View All Result
Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
Home RECEPTI

Što su to bunsi i sviđaju li se Hrvatima + recept profesionalca

neolucky by neolucky
December 27, 2022
Reading Time: 2 mins read
0
Što su to bunsi i sviđaju li se Hrvatima + recept profesionalca

RELATED POSTS

Pet recepata za super doručak sutra ujutro (slatke i slane opcije)

Za desetak dana završava lovostaj na srdele, budite spremni uz naše najbolje recepte

Lovac na pizze: Osječki Ventidue je definitivno vrhunska pizzerija

BAO BUNSI ili bao lepinje su popularno pecivo u mnogim dijelovima Azije. Bao je tradicionalno mekano, dizano tijesto punjeno nadjevom po izboru, ali prvo kuhano na pari kako bi postalo ultra delikatno. Ova peciva mogu varirati u veličini i nadjevu, ovisno o državi i regiji gdje se izrađuju. Tipični nadjevi uključuju mješavinu mekane, gotovo trgane svinjetine, govedine ili piletine i povrća.

Navodno je nastao u sjevernoj Kini i datira iz trećeg stoljeća

Neki tvrde da se dokazi o ovim pecivima mogu pratiti čak do 400. godine prije nove ere. Izvorna bao lepinja bila je kuglica veličine šake napravljena od brašna, kvasca, šećera, praška za pecivo, mlijeka i ulja. Peciva su se spajala na vrhu i kuhala na pari da bi se oblikovala mekana slatka kugla od tijesta punjena mesom.

S obzirom na to da se, ako ćemo potpuno pojednostaviti, radi o pecivu od dizanog tijesta punjenog mesom, bunsi su neka vrsta istočnjačkih burgera pa nas je zanimalo je li trend burgera na zalasku i hoće li ih zamijeniti bunsi. Razgovarali smo s Tomislavom Bilićem, vlasnikom asian fusion restorana Purple Monkey kojeg možete naći i na Fuliranju, na Strossmayerovom trgu.

Jesu li bunsi novi burgeri? 

“Ne bih rekao jer ipak su drugačija kategorija i smatram da imaju različite mogućnosti, primjenu i oblike nego burger”, kaže nam odlučno Tomislav koji je na ovogodišnjem Adventu stvorio prave hitove kad je o bunsima riječ, pa su njegovi Katsu kozica i Sai Kok (kobasica) bunsi najtraženiji od svih jela koja Purple Monkey ima na jelovniku.

Trenutno u Zagrebu i RH popularnost bunsa stoji jako dobro, govori, i naglašava kako se osjeti da je trend na dobrom putu jer raste iz dana u dan. Nije to slučaj samo kod nas, već i vani, kaže, i smatra kako će asian fusion restorani globalno još jačati jer je to vrlo zanimljiva kuhinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što na bunse kažu Hrvati?

“Pokušavamo dosta komunicirati s klijentima i dobiti nekakav feedback i do sada su svaki put bile jako pozitivne reakcije”, tvrdi Tomislav koji se u tu kuhinju zaljubio zbog okusa, znatno zanimljivijeg pristupa namirnicama nego što je slučaj kod nas, drukčijih začina od onih na koje smo navikli i iskustva s putovanja.

Nije mu puno trebalo da se usavrši, a s nama je podijelio i svoj recept za bao bunse, ta mala, mekana dizana peciva koja postaju pravi hit. Ruku na srce, priprema je dugotrajna i komplicirana i nije za svakoga, pa zato svi oni koji žele probati bunse (a u izradi se mogu okušati i nakon toga), mogu ih pojesti na kućici Purple Monkey na Fuliranju, i usput se malo podružiti i vidjeti svijeta.

Oni kojima se ne izlazi i imaju veliku želju i volju naučiti pripremati bunse, Tomislavov recept s točnim količinama sastojaka i detaljno objašnjenim koracima pripreme mogu pronaći na ovom linku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Buy JNews
ADVERTISEMENT
ShareTweetPin
neolucky

neolucky

Related Posts

RECEPTI

Pet recepata za super doručak sutra ujutro (slatke i slane opcije)

February 7, 2023
Za desetak dana završava lovostaj na srdele, budite spremni uz naše najbolje recepte
RECEPTI

Za desetak dana završava lovostaj na srdele, budite spremni uz naše najbolje recepte

February 7, 2023
Lovac na pizze: Osječki Ventidue je definitivno vrhunska pizzerija
RECEPTI

Lovac na pizze: Osječki Ventidue je definitivno vrhunska pizzerija

February 7, 2023
Zagrebački kafić u ponudu uveo deterdžent za odjeću, soja sos i ocat u rinfuzi
RECEPTI

Zagrebački kafić u ponudu uveo deterdžent za odjeću, soja sos i ocat u rinfuzi

February 7, 2023
Jesu li izgrebane tave s neprianjajućim premazom opasne za korištenje?
RECEPTI

Jesu li izgrebane tave s neprianjajućim premazom opasne za korištenje?

February 7, 2023
Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod
RECEPTI

Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod

February 6, 2023
Next Post
Ovih sedam recepata prošli je tjedan osvojilo po 500kn*, i vi imate priliku

Ovih sedam recepata prošli je tjedan osvojilo po 500kn*, i vi imate priliku

Gosti popljuvali novi restoran Gordona Ramsayja

Gosti popljuvali novi restoran Gordona Ramsayja

Recommended Stories

Koliko trebate voziti da napunite akumulator?

Koliko trebate voziti da napunite akumulator?

December 23, 2022
Smotan ili samo presladak? Zlatni retriver oduševio TikTok svojim nestašlucima

Smotan ili samo presladak? Zlatni retriver oduševio TikTok svojim nestašlucima

February 6, 2023
Rusija, Iran i blok sankcionisanih nacija

Rusija, Iran i blok sankcionisanih nacija

January 4, 2023

Popular Stories

  • Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Carbage run: Pogledajte kakve su olupine na četiri kotača prošle Hrvatskom

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • VIDEO Ovako se vozi Toyota GR Yaris

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Evo na što trebate misliti ako putujete s mačkom u avionu

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • CIK potvrdio rezultate opštih izbora u BiH

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Ljiljan a Bosanski

We bring you the best Premium WordPress Themes that perfect for news, magazine, personal blog, etc. Visit our landing page to see all features & demos.

LEARN MORE »

Recent Posts

  • Zašto je Turska podložna zemljotresima?
  • Snimci dronom pokazuju razmjere uništenja nakon zemljotresa
  • Zemljotres u Turskoj i Siriji: Strah od konačnog broja

Categories

  • AUTO
  • BOSNA I HERCEGOVINA
  • Business
  • CAZINSKA KRAJINA
  • CIN ČLANCI
  • Culture
  • Economy
  • Health
  • Lifestyle
  • LJUBIMCI
  • MAME
  • Opinion
  • Politics
  • RECEPTI
  • SVIJET
  • Tech
  • Travel
  • Uncategorized
  • World

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Home
  • Subscription
  • Category
    • Business
    • Culture
    • Economy
    • Lifestyle
    • Health
    • Travel
    • Opinion
    • Politics
    • Tech
    • World
  • Landing Page
  • Buy JNews
  • Support Forum
  • Pre-sale Question
  • Contact Us

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?