Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
  • Login
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
PRICING
SUBSCRIBE
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
No Result
View All Result
Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
Home RECEPTI

Gougeres: Napravite slane uštipke na francuski način, ekipa će ih obožavati

neolucky by neolucky
December 28, 2022
Reading Time: 2 mins read
0
Gougeres: Napravite slane uštipke na francuski način, ekipa će ih obožavati

RELATED POSTS

Za desetak dana završava lovostaj na srdele, budite spremni uz naše najbolje recepte

Pet recepata za super doručak sutra ujutro (slatke i slane opcije)

Lovac na pizze: Osječki Ventidue je definitivno vrhunska pizzerija

GOUGERE je francuski naziv za vrstu malog slanog peciva koje se priprema od kuhanog (choux) tijesta, koje se prije pečenja pomiješa sa sirom. Ove slane poslastice potječu iz Burgundije u Francuskoj, gdje se obično pripremaju s ribanim sirevima Emmentaler, Gruyère ili Comté.

Pripremaju se u različitim veličinama, a obično se poslužuju tople kao predjelo ili hladne prilikom kušanja vina u podrumima. Postoje razne varijante koje koriste druge vrste sira ili dodatne sastojke poput gljiva, govedine ili šunke, ali mi imamo jednostavan recept za klasičnu verziju kakva se može pronaći u svim pekarnicama u Burgundiji. Svakako ga isprobajte, priprema je vrlo jednostavna, a rezultati su božanstveni!

Što će vam trebati

Za ovaj će vam recept trebati 180 ml vode, 70 g maslaca, pola žličice soli, malo svježe mljevenog papra, 120 g glatkog brašna, 4 jaja, 65 g usitnjene mozzarelle, četvrtina žličice nasjeckanog svježeg peršina i 45 grama ribanog sira prema vašem izboru.

Pripremite kuhano tijesto

Za početak stavite grijati pećnicu na 220 stupnjeva i pripremite lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. U manjoj posudi zagrijte vodu, maslac, sol i papar te ostavite da zakuha na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete tijesto. Tijesto kuhajte još par minuta kako bi se zgusnulo i malo osušilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte sir

Zatim ga prebacite u čistu posudu i ostavite da se u potpunosti ohladi. Kad se tijesto ohladilo, možete početi polako dodavati jedno po jedno jaje, uz stalno miješanje kuhačom. Kad se smjesa dobro sjedinila, dodajte usitnjenu mozzarellu i peršin te opet dobro izmiješajte kako bi se sve sjedinilo.

Ispecite u pećnici

Koristeći dvije žlice, oblikujte tijesto u kuglice te ih slažite na pripremljeni lim za pečenje. Pazite da ostavljate razmak od otprilike 3.5 do 5 cm između kuglica jer će one tijekom pečenja još malo rasti. Kuglice pospite s malo ribanog sira pa ih stavite peći prvih 10 minuta na 220 stupnjeva, a zatim još 20 do 25 minuta na 190 stupnjeva. Gotove kuglice bi trebale dobiti lijepu zlatnu boju.

Isprobajte detaljan recept, koji možete pronaći OVDJE, i uživajte u ukusnim jastučićima sa sirom, koji će sigurno biti hit na svakom okupljanju!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Buy JNews
ADVERTISEMENT
ShareTweetPin
neolucky

neolucky

Related Posts

Za desetak dana završava lovostaj na srdele, budite spremni uz naše najbolje recepte
RECEPTI

Za desetak dana završava lovostaj na srdele, budite spremni uz naše najbolje recepte

February 7, 2023
RECEPTI

Pet recepata za super doručak sutra ujutro (slatke i slane opcije)

February 7, 2023
Lovac na pizze: Osječki Ventidue je definitivno vrhunska pizzerija
RECEPTI

Lovac na pizze: Osječki Ventidue je definitivno vrhunska pizzerija

February 7, 2023
Zagrebački kafić u ponudu uveo deterdžent za odjeću, soja sos i ocat u rinfuzi
RECEPTI

Zagrebački kafić u ponudu uveo deterdžent za odjeću, soja sos i ocat u rinfuzi

February 7, 2023
Jesu li izgrebane tave s neprianjajućim premazom opasne za korištenje?
RECEPTI

Jesu li izgrebane tave s neprianjajućim premazom opasne za korištenje?

February 7, 2023
Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod
RECEPTI

Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod

February 6, 2023
Next Post

Osam recepata s kiselim kupusom: Od jote preko pite do sekeli gulaša i sarme

Imamo recept za Beg’s Purple Haze sarmice od ljubičastog kupusa s kremom od krumpira

Imamo recept za Beg's Purple Haze sarmice od ljubičastog kupusa s kremom od krumpira

Recommended Stories

Vlasnica glumila da plače kako bi vidjela reakciju svoje mačke, video je hit

Vlasnica glumila da plače kako bi vidjela reakciju svoje mačke, video je hit

December 17, 2022

Sedam recepata za kekse na američki način – hrskave izvana, mekane iznutra

January 8, 2023
Što je blanširanje i kada ga koristiti

Što je blanširanje i kada ga koristiti

January 6, 2023

Popular Stories

  • Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Carbage run: Pogledajte kakve su olupine na četiri kotača prošle Hrvatskom

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • VIDEO Ovako se vozi Toyota GR Yaris

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Evo na što trebate misliti ako putujete s mačkom u avionu

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • CIK potvrdio rezultate opštih izbora u BiH

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Ljiljan a Bosanski

We bring you the best Premium WordPress Themes that perfect for news, magazine, personal blog, etc. Visit our landing page to see all features & demos.

LEARN MORE »

Recent Posts

  • Zašto je Turska podložna zemljotresima?
  • Snimci dronom pokazuju razmjere uništenja nakon zemljotresa
  • Zemljotres u Turskoj i Siriji: Strah od konačnog broja

Categories

  • AUTO
  • BOSNA I HERCEGOVINA
  • Business
  • CAZINSKA KRAJINA
  • CIN ČLANCI
  • Culture
  • Economy
  • Health
  • Lifestyle
  • LJUBIMCI
  • MAME
  • Opinion
  • Politics
  • RECEPTI
  • SVIJET
  • Tech
  • Travel
  • Uncategorized
  • World

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Home
  • Subscription
  • Category
    • Business
    • Culture
    • Economy
    • Lifestyle
    • Health
    • Travel
    • Opinion
    • Politics
    • Tech
    • World
  • Landing Page
  • Buy JNews
  • Support Forum
  • Pre-sale Question
  • Contact Us

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?