LEMON curd je jednostavna krema od limuna koja se može koristiti kao nadjev za torte i kolače, mazati na kruh i peciva ili jednostavno jesti izravno iz staklenke (bez osude). U kasnom 19. i ranom 20. stoljeću u Engleskoj se ova krema tradicionalno posluživala uz popodnevni čaj kao alternativa džemu.
Uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka i lonac vrlo lako možete pripremiti ovu ukusnu kremu kod kuće. Istovremeno je glatka, slatka i kisela, a osnovni sastojci uključuju jaja, šećer, maslac, limunov sok i limunovu koricu, koji se lagano kuhaju dok se krema ne zgusne.
Jednostavno i preukusno!
Da biste napravili lemon curd, prvo u posudu dodajte jaja, žumanjke i šećer te ih pjenasto umutite. Smjesu premjestite u lonac i stavite grijati na srednje jaku vatru. Čim se smjesa zagrije, dodajte sok, koricu limuna i maslac narezan na kockice. Kuhajte na srednje jakoj vatri uz neprestano miješanje dok se smjesa ne zgusne.
Krema je gotova nakon 25 do 30 minuta ili kad postane dovoljno gusta da prekriva stražnju stranu kuhače. Gotovu kremu prebacite u sterilizirane staklenke i ostavite nekoliko sati na sobnoj temperaturi kako bi se ohladila. Ohlađenu kremu držite u hladnjaku i potrošite unutar 14 dana. Za puni recept i mjere kliknite na poveznicu ispod. Sretno kuhanje!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodajte ju u cheesecake, kekse, kolače…
Kremu od limuna možete dodati u razne kreme za kolače i torte, ali i cheesecake, spajati njom prhke kekse ili napraviti osvježavajući tart.
>> Recept za cheesecake od limuna
Lemon curd (krema od limuna)
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?