Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
  • Login
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
PRICING
SUBSCRIBE
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
No Result
View All Result
Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
Home RECEPTI

Lovac na pizze posjetio je zagrebački Papavero, evo kako mu je bilo

neolucky by neolucky
January 10, 2023
Reading Time: 3 mins read
0
Lovac na pizze posjetio je zagrebački Papavero, evo kako mu je bilo

RELATED POSTS

Pet recepata za super doručak sutra ujutro (slatke i slane opcije)

Za desetak dana završava lovostaj na srdele, budite spremni uz naše najbolje recepte

Lovac na pizze: Osječki Ventidue je definitivno vrhunska pizzerija

Dragan Maloševac je specijalist hitne medicine u Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije. Odrastao je u Zagrebu, samo nekoliko ulaza od Šestina, jedne od prvih zagrebačkih pizzerija s krušnom peći, a vrijeme njegovog odrastanja bilo je i vrijeme prvih kultnih pizzerija u socijalističkoj Hrvatskoj, poput Dvojke, Kamenitih vrata, Purgera, Zadra i Četiri lovca, što je bilo presudno i za njegovu ljubav prema pizzi. Osim što se bavi svime čime se već ljudi na hitnoj bave, Dragan putuje svijetom i isprobava pizze. Probao ih je otprilike milijun, upoznao vlasnike najboljih pizzerija i opsjednut je tajnama pripreme dobre pizze. Posjetio je i zagrebački Papavero.

ISPOD svake moje top liste i napisanih osvrta pojavilo se dosta komentara u kojima se spominje pizzerija Papavero u Mlinovima. Nije mi vrag dao mira, pa sam sjeo u auto i zaputio se u zagrebačke Mlinove. Rezervirao sam stol bez problema, a ono što moram odmah u početku naglasiti su izuzetna korektnost i srdačnost djelatnika.

Nazvao sam istaknuti broj na stranicama pizzerije odmah po dolasku u Zagreb, ali sam nakon samo par sekundi prekinuo poziv shvativši kako je tek dvadeset do 12, a  Papavero se otvara tek u 12. Nije prošlo ni dvije, tri minute, zove me nepoznati broj. Zovu iz Papavera i provjeravaju tko ih je zvao, primaju rezervaciju iako nije radno vrijeme. Tako se to radi.

“Ugledao sam nekakvo čudno i bljedunjavo tijesto…”

Pizzerija koja brine o svojim potencijalnim gostima od samog početka ozbiljna je pizzerija. Izbor pizza je velik, a dijele se na klasične i Papavero originalne. Naručili smo dvije pizze, Cotto&Bufala i 5Sira&noci, a na stolu su nam se pojavile uistinu brzo. Na prvi sam se pogled uplašio ugledavši nekakvo čudno i bljedunjavo tijesto! Očekivao sam napoletansko, a ovo to definitivno nije.

Međutim, nakon samo par zalogaja shvatio sam da me je izgled prevario. Tijesto je jako dobro, nije ni napoletansko ni romansko, a nije ni old school. Nekako je najbliže napoletanskom, ali se definitivno ne može striktno uvrstiti u određenu kategoriju. Kad bih morao opisati tijesto, napisao bih kako je to tijesto koje priprema netko tko jako dobro radi svoj posao.

Ovdje se potvrdilo kako izgled vara

Tijesto je odlične teksture, finog okusa, tanko i hrskavo. Papavero je poput mladog buntovnika koji odbija svirati po zadanim notama, a ipak svira dobru glazbu. Papavero fura neki svoj stil i ima uistinu jako dobro tijesto.

Budući da mi stalno prigovaraju kako sam preblag i mekan u svojim osvrtima, odlučio sam u svakom osvrtu istaknuti i nešto što bi se moglo nazvati nedostatkom. A ovdje su to sastojci nadjeva (prvenstveno sir), koji bi mogli biti kvalitetniji, ali bi onda, pretpostavljam, pizza bila dosta skuplja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako su cijene primjerene i pristupačne, tijesto jako dobro, a nadjevi i više nego prihvatljivi. Cijene se kreću od 6 i pol eura (49 kuna) za Margheritu do 12 eura (90 kuna) za one najskuplje, Vrhunsku i Jenny. Izašli smo iz pizzerije jako zadovoljni i siti, bez osjećaja težine u želucu.

Jedan je vrhunski picajol tijekom burne rasprave picajola i vlasnika pizzerija o tome koja je pizza najbolja pametno zaključio. Rekao je kako je za vlasnika pizzerije najbolja ona pizza koju njegovi gosti vole.

Papavero definitivno ima svoje goste. Ja bih, da stanujem negdje u blizini, sigurno i sam postao (stalni) gost ove pizzerije. Ako vas put odvede u zagrebačke Mlinove, a volite pizzu, potražite Papavero.

>> Ovo je 10 najboljih pizzerija u Zagrebu (bar meni)

>> Top 10 pizza u Hrvatskoj (bez Zagreba)

>> Lovac na pizze: Ovo je top 10 pizzerija u regiji

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Buy JNews
ADVERTISEMENT
ShareTweetPin
neolucky

neolucky

Related Posts

RECEPTI

Pet recepata za super doručak sutra ujutro (slatke i slane opcije)

February 7, 2023
Za desetak dana završava lovostaj na srdele, budite spremni uz naše najbolje recepte
RECEPTI

Za desetak dana završava lovostaj na srdele, budite spremni uz naše najbolje recepte

February 7, 2023
Lovac na pizze: Osječki Ventidue je definitivno vrhunska pizzerija
RECEPTI

Lovac na pizze: Osječki Ventidue je definitivno vrhunska pizzerija

February 7, 2023
Zagrebački kafić u ponudu uveo deterdžent za odjeću, soja sos i ocat u rinfuzi
RECEPTI

Zagrebački kafić u ponudu uveo deterdžent za odjeću, soja sos i ocat u rinfuzi

February 7, 2023
Jesu li izgrebane tave s neprianjajućim premazom opasne za korištenje?
RECEPTI

Jesu li izgrebane tave s neprianjajućim premazom opasne za korištenje?

February 7, 2023
Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod
RECEPTI

Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod

February 6, 2023
Next Post
Zatvara se najbolji restoran na svijetu

Zatvara se najbolji restoran na svijetu

Recept za kukuruzu i još par peciva za čiju pripremu nije potreban kvasac

Recept za kukuruzu i još par peciva za čiju pripremu nije potreban kvasac

Recommended Stories

Teta u vrtiću djevojčici izvadila klimavi zub pa podijelila mišljenja

Teta u vrtiću djevojčici izvadila klimavi zub pa podijelila mišljenja

November 21, 2022
Provođenje puno vremena u vrtiću ne uzrokuje probleme u ponašanju, kaže istraživanje

Provođenje puno vremena u vrtiću ne uzrokuje probleme u ponašanju, kaže istraživanje

November 22, 2022
TV Liberty: Ukidanje PDV-a na donacije i javne kuhinje

TV Liberty: Ukidanje PDV-a na donacije i javne kuhinje

January 22, 2023

Popular Stories

  • Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Carbage run: Pogledajte kakve su olupine na četiri kotača prošle Hrvatskom

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • VIDEO Ovako se vozi Toyota GR Yaris

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Evo na što trebate misliti ako putujete s mačkom u avionu

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • CIK potvrdio rezultate opštih izbora u BiH

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Ljiljan a Bosanski

We bring you the best Premium WordPress Themes that perfect for news, magazine, personal blog, etc. Visit our landing page to see all features & demos.

LEARN MORE »

Recent Posts

  • Zašto je Turska podložna zemljotresima?
  • Snimci dronom pokazuju razmjere uništenja nakon zemljotresa
  • Zemljotres u Turskoj i Siriji: Strah od konačnog broja

Categories

  • AUTO
  • BOSNA I HERCEGOVINA
  • Business
  • CAZINSKA KRAJINA
  • CIN ČLANCI
  • Culture
  • Economy
  • Health
  • Lifestyle
  • LJUBIMCI
  • MAME
  • Opinion
  • Politics
  • RECEPTI
  • SVIJET
  • Tech
  • Travel
  • Uncategorized
  • World

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Home
  • Subscription
  • Category
    • Business
    • Culture
    • Economy
    • Lifestyle
    • Health
    • Travel
    • Opinion
    • Politics
    • Tech
    • World
  • Landing Page
  • Buy JNews
  • Support Forum
  • Pre-sale Question
  • Contact Us

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?