Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
  • Login
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
PRICING
SUBSCRIBE
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
No Result
View All Result
Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
Home RECEPTI

Ova piletina s krumpirom na malo drukčiji način će vam se sigurno svidjeti

neolucky by neolucky
January 16, 2023
Reading Time: 3 mins read
0
Ova piletina s krumpirom na malo drukčiji način će vam se sigurno svidjeti

RELATED POSTS

Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod

Koliko lovorov list stvarno poboljšava okus hrane?

Deset recepata za povrće zapečeno u pećnici koje odlično paše uz svako meso

NEĆETE moći odoljeti hrskavoj kožici i ukusnom mesu iz ovog recepta za pileće batke i zabatke u kombinaciji s krumpirom, porilukom i osvježavajućom gremolatom. Hrskava kožica, sočno meso i ukusno povrće čine zadovoljavajući obrok bilo koji dan u tjednu, ali ovaj recept s dodatkom gremolate od prženih pinjola, češnjaka i peršina zaista podiže ovo jelo na novu razinu. Pa zašto čekati? Krenite kuhati i uživajte u ovom ukusnom i jednostavnom receptu za koji vam ne trebaju nikakva posebna znanja, vještine ili egzotični sastojci.

Što vam je sve potrebno

Za ovaj recept će vam trebati 1 mala vezica (oko 50 g) svježeg peršina, 50 g prženih pinjola, 1 žlica naribane limunove korice (od 1 velikog limuna), 1 sitno nasjeckani veći režanj češnjaka, ⅕ žličice soli, 680 g krumpira, 3 poriluka srednje veličine, 10 do 12 režnjeva češnjaka, 60 ml maslinovog ulja, 3/4 žličice soli, pola čajne žličice crnog papra, 120 ml pilećeg temeljca i 1.8 kg pilećih bataka i zabataka s kostima i kožom (oko 12 komada).

Gremolata

Prava zvijezda ovog recepta je gremolata, začinska mješavina od nasjeckanog peršina, prženih pinjola, limunove korice i češnjaka. Kako biste pripremili gremolatu, jednostavno pomiješajte peršin, pinjole, koricu limuna i češnjak na dasci za rezanje. Pospite solju i sve zajedno sitno nasjeckajte pomoću oštrog kuhinjskog noža. Usitnjenu mješavinu prebacite u zdjelu i ostavite sa strane dok ne budete spremni poslužiti piletinu.

Tajna hrskave kože i sočnog mesa

Ključ za postizanje hrskave kožice i sočnog mesa je pečenje piletine na podlozi od poriluka i krumpira. Piletina će ispuštati svoje sokove i usput upijati okuse povrća, a završni rezultat je iznimno ukusan obrok.

Vrijeme je za pečenje!

Sada je vrijeme za pečenje piletine. Prvo zagrijte pećnicu na 200°C s rešetkom postavljenom na srednju poziciju. Krumpir ogulite, narežite uzdužno na četvrtine i nasjeckajte na kriške debljine oko 1.5 cm. Poriluk poprečno narežite na komade debljine oko 2 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posložite krumpir, poriluk i režnjeve češnjaka na dno velike vatrostalne posude. Prelijte polovicom maslinovog ulja i pospite polovicom soli i papra. Pomiješajte povrće u ulju i začinima.

Ulijte pileći temeljac, a zatim posložite komade piletine s kožom prema gore na mješavinu povrća. Piletinu ravnomjerno premažite preostalim maslinovim uljem i pospite preostalom soli i paprom. Piletinu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na srednjoj rešetki između 40 i 45 minuta. Nakon otprilike 20 minuta žlicom prelijte sokove iz vatrostalne posude preko piletine.

Uključite postavke roštilja na pećnici i povećajte temperaturu na 240 stupnjeva. Nastavite peći dok koža piletine lijepo ne porumeni, još oko 5 minuta. Izvadite posudu za pečenje iz pećnice i ostavite da se piletina odmori 10 minuta.

Ručak je gotov

Prebacite komade piletine i povrće na pladanj. Žlicom prelijte umak iz posude za pečenje preko piletine i obilato pospite gremolatom. Poslužite vruće uz preostalu gremolatu za posipanje i uživajte u obroku! Detaljan recept se nalazi OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Buy JNews
ADVERTISEMENT
ShareTweetPin
neolucky

neolucky

Related Posts

Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod
RECEPTI

Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod

February 6, 2023
Koliko lovorov list stvarno poboljšava okus hrane?
RECEPTI

Koliko lovorov list stvarno poboljšava okus hrane?

February 6, 2023
RECEPTI

Deset recepata za povrće zapečeno u pećnici koje odlično paše uz svako meso

February 6, 2023
Planirali ste pohano za ručak, a nemate krušnih mrvica? Nije kraj svijeta!
RECEPTI

Planirali ste pohano za ručak, a nemate krušnih mrvica? Nije kraj svijeta!

February 6, 2023
Malo su moderne ove, malo one, ali na kraju se uvijek vratimo bakinim krafnama
RECEPTI

Malo su moderne ove, malo one, ali na kraju se uvijek vratimo bakinim krafnama

February 5, 2023
Probali smo Gorenjka čokolade s bijelom i Gold Lino Ladom, bolje da nismo
RECEPTI

Probali smo Gorenjka čokolade s bijelom i Gold Lino Ladom, bolje da nismo

February 5, 2023
Next Post
Što napraviti s mladim krumpirom? Volimo se držati klasike, evo ideja

Što napraviti s mladim krumpirom? Volimo se držati klasike, evo ideja

Recept dana: Ovotjedni pobjednici i njihovi recepti bez greške

Recommended Stories

Brutalnost ruskog Vagnera na bojnom polju u Ukrajini

Brutalnost ruskog Vagnera na bojnom polju u Ukrajini

February 1, 2023
Mama djeci ne kupuje božićne darove iako nemaju financijskih teškoća. Evo zašto

Mama djeci ne kupuje božićne darove iako nemaju financijskih teškoća. Evo zašto

December 14, 2022
Estrema je najjači električni auto i ide u obaranje rekorda na Nürburgringu

Estrema je najjači električni auto i ide u obaranje rekorda na Nürburgringu

January 12, 2023

Popular Stories

  • Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Carbage run: Pogledajte kakve su olupine na četiri kotača prošle Hrvatskom

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • VIDEO Ovako se vozi Toyota GR Yaris

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Evo na što trebate misliti ako putujete s mačkom u avionu

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • CIK potvrdio rezultate opštih izbora u BiH

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Ljiljan a Bosanski

We bring you the best Premium WordPress Themes that perfect for news, magazine, personal blog, etc. Visit our landing page to see all features & demos.

LEARN MORE »

Recent Posts

  • Preživjeti najhladniju zimu u Afganistanu
  • 10 milijuna pregleda: Beba je rođena s toliko kose da mnogi misle da nosi periku
  • Muškarac si rezervirao mjesto u poslovnoj klasi, a ženi i djetetu u ekonomskoj

Categories

  • AUTO
  • BOSNA I HERCEGOVINA
  • Business
  • CAZINSKA KRAJINA
  • CIN ČLANCI
  • Culture
  • Economy
  • Health
  • Lifestyle
  • LJUBIMCI
  • MAME
  • Opinion
  • Politics
  • RECEPTI
  • SVIJET
  • Tech
  • Travel
  • Uncategorized
  • World

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Home
  • Subscription
  • Category
    • Business
    • Culture
    • Economy
    • Lifestyle
    • Health
    • Travel
    • Opinion
    • Politics
    • Tech
    • World
  • Landing Page
  • Buy JNews
  • Support Forum
  • Pre-sale Question
  • Contact Us

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?