AKO volite đumbir, onda morate isprobati naš jednostavan recept za ušećereni đumbir! Ova ukusna poslastica bi mogla imati i brojne zdravstvene prednosti jer je poznato da đumbir poboljšava probavu, snižava kolesterol i sprječava razvitak bolesti srca.
Kandirani đumbir može biti slatka grickalica, ali i dodatak raznim slasticama, a također je odličan lijek za mučninu. A najbolji dio? Ovaj recept je lako pripremiti kod kuće te možete kontrolirati količinu šećera koju ćete koristiti. Pa zašto ga ne isprobati i iskoristiti brojne dobrobiti đumbira? Nećete se razočarati.
Priprema
Recept je zaista jednostavan i zahtijeva samo tri sastojka: svježi đumbir, vodu i šećer.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Započnite guljenjem đumbira, a zatim ga narežite na kolutove debljine oko 1 cm. Oguljeni i narezani đumbir stavite u lonac te ga napunite otprilike polovicom pripremljene vode. Kuhajte na srednje jakoj vatri 1 sat, a zatim ocijedite. U lonac ulijte ostatak vode i otprilike 2/3 šećera te sve zajedno kuhajte još 1 sat.
Nakon toga šećerni sirup ocijedite, a komade đumbira premjestite na tanjur. Na tanjur uspite ostatak šećera i sve komadiće uvaljajte tako da su u potpunosti prekriveni njime. Ušećereni đumbir odložite na pladanj obložen papirom za pečenje i stavite sušiti na suho mjesto između 8 i 24 sata.
Detaljan recept se nalazi OVDJE, a proizvest će oko 20 porcija kandiranog voća. Isprobajte ga i dodajte ovu ukusnu i zdravu poslasticu svom uobičajenom repertoaru grickalica!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?