Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
  • Login
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
PRICING
SUBSCRIBE
  • Home
  • World
  • Opinion
  • Economy
  • Business
  • Culture
  • Politics
  • Lifestyle

    Top 10 TV Shows to Binge Watch During Lockdown

    Working from home is the new normal as we combat the Covid-19

    Your Blonde Hair Needs These Purple Shampoos, For Sure

    The Most Outrageous Kim Khasyian Outfits of All Time

    Fun Things You Should Do for Yourself During Self-Quarantine

    How Do You Find Love When You’re Stuck at Home?

    Trending Tags

    • COVID-19
    • Donald Trump
    • Pandemic
    • Bill Gates
    • Corona Virus
  • Tech
No Result
View All Result
Ljiljan a Bosanski
No Result
View All Result
Home RECEPTI

Bili smo u novoj zagrebačkoj pizzeriji. Evo kakva je hrana, a kakve cijene

neolucky by neolucky
January 23, 2023
Reading Time: 3 mins read
0
Bili smo u novoj zagrebačkoj pizzeriji. Evo kakva je hrana, a kakve cijene

PIZZERIA Medena u zagrebačkom kvartu Siget (Sortina ulica 3, preko puta Avenue Malla) definitivno nije pizzeria za koju ćete čuti samo tako, naročito uz sve razvikane poput Franko’sa, Toccarea, Publica, Karijole ili Dukse. Nisu ni na servisima za dostavu, što je super jer peku napoletanske pizze koje ne podnose dostavu. I mi smo na ovu pizzeriju nabasali zapravo sasvim slučajno, skrolajući po Instagramu.

RELATED POSTS

Pet recepata za super doručak sutra ujutro (slatke i slane opcije)

Za desetak dana završava lovostaj na srdele, budite spremni uz naše najbolje recepte

Lovac na pizze: Osječki Ventidue je definitivno vrhunska pizzerija

Nemaju puno objava, ali pizze na fotografijama koje su tamo izgledaju divno. Uz tek nešto više od 370 pratitelja na ovoj društvenoj mreži ne može se puno saznati o Medenoj iz usta mušterija, pa smo se poslužili dobrim starim Googleom.

Pizzeria postoji nepuna dva mjeseca

Na Googleu Medena, pizzeria koja je otvorena 5.12.2022. godine, a prije toga je bila kafić, ovog trena broji 237 recenzija s prosječnom ocjenom 4.8, a veći se dio ocjena odnosi na kafić, koji gosti hvale kao ugodno mjesto s ljubaznim zaposlenicima. Recenzija za samu pizzeriju tek je nekoliko.

“Odlična ponuda, ukusna hrana i ljubazno osoblje”, napisala je Gloria.

“Odlična napoletanska pizza (tko voli). Nažalost, pušači su dobili bolji prostor od nepušača. Parking u Avenue Mallu”, kaže Nenad.

“Nedostajala je vrhunska pizzeria u ovom dijelu grada i evo je. Odlična hrana, odlično osoblje i usluga”, piše Martina.

“Odlična pizza, ugođaj, ma sve super, definitivno treba posjetiti”, zaključuje Neven.

Buy JNews
ADVERTISEMENT

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otišli smo provjeriti kako je

Morali smo i mi skoknuti do Sigeta da vidimo je li istina to što se piše po Googleu. Sam lokal je jako ugodan i lijepo uređen. Kad uđete, prvo vas dočeka prostrana zatvorena terasa, na koju smo i sjeli. U tom trenu, u 2 sata poslijepodne u subotu, bila je polupuna.

Na jelovniku imaju pizze s napoletanskim tijestom, pizza sendviče, salate i deserte, i sve to stane na jednu stranicu papira A4 formata, što nam je skroz ok. Cijene pizze kreću se od 55 do 95 kuna, to jest 7.30 do 12.60 eura, cijene pizza sendviča od 45 do 75 kuna, to jest 5.97 do 9.95 eura. Salate su 50 do 60 kuna ili 6.63 do 7.96 eura, a deserti po 30 kuna, odnosno 3.98 eura.

Naručili smo, kao i uvijek, svoju najmiliju margheritu (55 kn/7.30 eura), a uz nju jednu diavolu (70 kn/9.79 eura). Obje su pizze promjera većeg od velikog tanjura za pizzu, tanke, ne s previše nadjeva, već taman, a rub je priča za sebe – napuhnut, a pun zraka, “fluffy”. Kad ga spustite nožem, elastično tijesto se već iduće sekunde vrati gore. Vrlo bitno za napomenuti je i to kako je pizza na stol stigla za manje od 10 minuta.

Na margheriti se osjete fini umak od rajčice, mozzarella koja je malo slankasta, što nije ništa loše, i za kraj par listića svježeg bosiljka. Po nama, bolje od ovog je teško dobiti, a plus je to što ova top margherita košta 55 kuna, što je cijena koju je trenutno u Zagrebu za takvu pizzu nemoguće naći.

Diavola je ipak malo bogatija nadjevom, a svidjet će se svima koji žele malo pikantnosti. Sva sreća pa ljutina nije napadna (osim ako ne navalite na feferone) i pizza je jedna korektna, uglađena verzija starohrvatske slavonske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drago nam je što smo naručili desert

Za desert smo htjeli naručiti Babu, kremu od limuna i mascarponea, ali nam je dobro raspoloženi gospodin koji tamo radi i cijelu prostoriju sam hendla s osmijehom rekao kako je prije sekundu zadnju porciju odnio na drugi stol. U ponudi Medene su tri deserta pa smo se odlučili za druga dva, a to su tiramisu i cannoli.

Kako smo gore napisali, drago nam je što smo naručili desert, ali ne zbog cannola, sicilijanskog deserta – u dubokom ulju prženih “ljuski” od tijesta punjenih kremom od ricotta sira koja je nerijetko aromatizirana vodicom od narančinog cvijeta i/ili pomiješana s kandiranim voćem – već zbog tiramisua.

Cannoli su nam bili mrvicu tvrdi, a kremi je falilo malo agruma ili alkohola, ovako je bila nedefiniranog okusa. Pohvale idu za izgled, a i serviranje – u porciji su tri mala cannola, a jedan možete pojesti u dva zalogaja. Ne plešu po tanjuru te je lijepo vidjeti i da je netko mislio na to da ispod svakog stavi kap kreme.

Ono što nas je oduševilo je tiramisu. Prozračna, lagana krema od sira, mekani piškoti, sve skupa svjež okus s dobrom količinom alkohola – ovo bismo ponovili bilo kad. Baš kao i cijeli doživljaj u pizzeriji Medena. Fina hrana, pristojne cijene, ugodan prostor i atmosfera su sve što je potrebno da se vrlo brzo vratimo u Medenu na ručak ili večeru.

ShareTweetPin
neolucky

neolucky

Related Posts

RECEPTI

Pet recepata za super doručak sutra ujutro (slatke i slane opcije)

February 7, 2023
Za desetak dana završava lovostaj na srdele, budite spremni uz naše najbolje recepte
RECEPTI

Za desetak dana završava lovostaj na srdele, budite spremni uz naše najbolje recepte

February 7, 2023
Lovac na pizze: Osječki Ventidue je definitivno vrhunska pizzerija
RECEPTI

Lovac na pizze: Osječki Ventidue je definitivno vrhunska pizzerija

February 7, 2023
Zagrebački kafić u ponudu uveo deterdžent za odjeću, soja sos i ocat u rinfuzi
RECEPTI

Zagrebački kafić u ponudu uveo deterdžent za odjeću, soja sos i ocat u rinfuzi

February 7, 2023
Jesu li izgrebane tave s neprianjajućim premazom opasne za korištenje?
RECEPTI

Jesu li izgrebane tave s neprianjajućim premazom opasne za korištenje?

February 7, 2023
Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod
RECEPTI

Aquafaba je čudesni veganski sastojak koji redovito bacamo niz odvod

February 6, 2023
Next Post
Osam recepata za dobru staru pitu sa sirom, od klasičnog do raznih varijacija

Osam recepata za dobru staru pitu sa sirom, od klasičnog do raznih varijacija

Američka savezna država najavila zabranu prodaje električnih automobila, evo i zašto

Američka savezna država najavila zabranu prodaje električnih automobila, evo i zašto

Recommended Stories

Ustav BiH ‘u žene ne vjeruje’

Ustav BiH ‘u žene ne vjeruje’

December 3, 2022
Kvarovi oružja i propuštene godine za modernizaciju njemačke vojske

Kvarovi oružja i propuštene godine za modernizaciju njemačke vojske

December 23, 2022
Baka zabranila psu na kauč, ali nije ju poslušao. Reakcija kad ga je ugledala je hit

Baka zabranila psu na kauč, ali nije ju poslušao. Reakcija kad ga je ugledala je hit

February 1, 2023

Popular Stories

  • Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    Leo je pas koji preokreće očima i izgleda kao da mu sve ide na živce

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Carbage run: Pogledajte kakve su olupine na četiri kotača prošle Hrvatskom

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • VIDEO Ovako se vozi Toyota GR Yaris

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Evo na što trebate misliti ako putujete s mačkom u avionu

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • CIK potvrdio rezultate opštih izbora u BiH

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Ljiljan a Bosanski

We bring you the best Premium WordPress Themes that perfect for news, magazine, personal blog, etc. Visit our landing page to see all features & demos.

LEARN MORE »

Recent Posts

  • Zašto je Turska podložna zemljotresima?
  • Snimci dronom pokazuju razmjere uništenja nakon zemljotresa
  • Zemljotres u Turskoj i Siriji: Strah od konačnog broja

Categories

  • AUTO
  • BOSNA I HERCEGOVINA
  • Business
  • CAZINSKA KRAJINA
  • CIN ČLANCI
  • Culture
  • Economy
  • Health
  • Lifestyle
  • LJUBIMCI
  • MAME
  • Opinion
  • Politics
  • RECEPTI
  • SVIJET
  • Tech
  • Travel
  • Uncategorized
  • World

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Home
  • Subscription
  • Category
    • Business
    • Culture
    • Economy
    • Lifestyle
    • Health
    • Travel
    • Opinion
    • Politics
    • Tech
    • World
  • Landing Page
  • Buy JNews
  • Support Forum
  • Pre-sale Question
  • Contact Us

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?